GYMLCSKOCSONYA
2007.04.23. 18:06
Hozzvalk:
gymlcs, 2 csomag zselatin, 1l almal (kuglfforma)
Elksztse:
A gymlcsket mossuk meg, szksg esetn pucoljuk s daraboljuk. Hagyjunk nagyobb darab gymlcsket, hogy ltvnyosabb legyen a kocsonya. Annyi gymlcst aprtsunk, hogy a kuglfformba szrva kicsit tbb legyen, mint a fele. A zselatint a lers alapjn ksztsk. ltalban nhny kanl almalvel hagyni kell duzzadni a zselatint, majd fokozatosan az sszes almalt hozz kell nteni. Ezutn melegtjk, de nem forraljuk. A nagy darab gymlcsket szpen elrendezzk a kuglfforma belsejben. ntsnk bele vatosan egy adag zselatint, szrjunk r gymlcst, majd ismt zselatint s megint gymlcst s gy tovbb. Amikor tele a forma hagyjuk hlni. Tegyk htbe s vrjunk kb. 4 rt. Ezutn a formt mrtsuk forr vzbe (kb. 5-10mp). Ezutn helyezznk tlat a kuglfforma tetejre, majd fordtsuk meg. Mostmr jhetnek a vendgek!
|